Retocs a la web espanyola de McDonald's

La web de McDonal's, feta amb Drupal, d'una certa complexitat de gestió, necessitava una sèrie de canvis puntuals que, per la seva complexitat, requerien un especialista en Drupal, que pogués donar suport a la gent de 1to1, que en gestionaven el projecte i duien a terme el manteniment i disseny gràfic. I aquí és on entrem en escena naltros ;-)

Una oportunitat de coincidir amb altres tècnics, que treballen en un ambient amb bones vibracions situat al rovell de l'ou de Barcelona.

Captura de pantalla: 
McDonald's

Canviar el port de ssh a Ispconfig

Una de les opcions que es comenten per millorar la seguretat dels servidors és canviar el port que usa ssh per accedir-hi, i posar-ne un diferent al 1022. Podeu buscar informacio sobre si és una mesura efectiva o no. A la pràctica pot reduir molt l'impacte dels bots que van provant d'accedir-hi, tot i que eines com fail2ban eviten que una IP pugui fer més de 5 intents erronis.

Anem per feina, per canviar el port que usa ssh en una Debian 7 amb Ispconfig3, que és del que va aquest mini howto, cal fer dos passos:

El primer, obrir el port al firewall, en aquest cas Bastille (és el que ve per defecte a Ispconfig, però n'hi ha un segon... comproveu quin és el vostre cas).

1) Aneu al menú superior System del Ispconfig, i voreu que us mostra una opció, al menu lateral, anomenada Firewall.

2) Clicant sobre el vostre servidor, a la part central de la pantalla, podeu afegir un nou port TCP, que és que voleu usar en substitució del port per defecte, el 22.

Clean URL at Drupal 8 with Apache and IspConfig, in a Debian 8 server

Our target is our server to enable by default clean URL at any Drupal 8 project.

If you've installed IspConfig opensource project, you probably have Apache mod_rewrite enabled. This is one of requirements. Then, you just should edit /etc/apache2/apache2.conf file and add there:

# Drupal 8: clean URL
# https://www.drupal.org/getting-started/clean-urls#comment-8780263
<Directory /var/www/clients/*/*/web/>
   RewriteEngine on
   RewriteBase /
   RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
   RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
   RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1 [L,QSA]
</Directory>

Pay attention at path wildcard: /var/www/clients/*/*/web/ what let us apply this settings to further web projects at server.

After it, you should restart  Apache service, to enable changes for Apache daemon:

service apache2 restart

And you get it!

 

20151127 Update:

URL netes a Drupal 8 amb Apache i IspConfig, en un servidor Debian 8

La idea és fer els canvis al servidor que permetin que totes les instal·lacions de drupal 8 tinguin resolt el problema de les URL netes.

Si heu instal·lat el panell de programari lliure IspConfig, ja tindreu el mod_rewrite de l'Apache activat. És un dels requisits. Llavors només heu d'editar el fitxer /etc/apache2/apache2.conf i afegir:

# Drupal 8: clean URL
# https://www.drupal.org/getting-started/clean-urls#comment-8780263
<Directory /var/www/clients/*/*/web/>
   RewriteEngine on
   RewriteBase /
   RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
   RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
   RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1 [L,QSA]
</Directory>

Fixeu-vos que al usar el comodí a la ruta de directoris: /var/www/clients/*/*/web/ ens servira per tots els projectes de web que volguem instal·lar al mateix servidor.

Després cal que reinicieu el servei de l'Apache, perquè els canvis de configuració tinguin efecte:

service apache2 restart

I ja està!

Adjuntar un fitxer a una campanya de mailchimp

Si volem adjuntar un o més arxius a una campanya de mailchimp, ho podem fer creant un enllaç, tant de fitxers que tinguem en una ubicacio externa (Drive, Dropbox, la nostra web...) com si volem usar el sistema que mailchimp te integrat, i que serà l'opcio més senzilla.

Anem a veure com podem fer-ho...

Monjoia

Monjoia és un altre projecte a on naltros juguem un rol d'especialistes en Drupal... L'emprenedora que va començar aquesta aventura virtual va tenir la gosadia de formar-se en les tecnologies de comerç-e i va triar una distribució de Drupal, Commerce Kickstart, que permet implementar amb poc esforç una botiga virtual sense haver de ser un tècnic en desenvolupament web.

La realitat, però, és que, com moltes coses, quan volem donar-li una certa personalització a nivell estètic o funcional, no podem evitar la complexitat que tenen aquestes eines... I en aquest punt va entrar calbasi, per poder assolir tots els requisits i poder iniciar la venda de joies online.

Captura de pantalla: 
Portada de Monjoia

calbasi.net s'adapta... a les pantalles petites ;-)

La veritat és que la web de calbasi.net no és el meu millor aparador :-) És una web descuidada, perquè la feina no em deixa gaire temps a cuidar-la més, i probablement no la necessito a nivell comercial, que seria una de les seves funcions principals, i el que em mouria a mimar-la una mica més... De moment amb el boca orella ja vaig a tope :-)

Avui, però, he decidit dedicar-li una mica de temps per fer algo que feia temps que rumiava: fer-la adaptable, és a dir, que es vegi bé tant en pantalles grans com en petites (mòbils, etc.).

I, amb una estona de feina, ja tenim el nou disseny, adaptable a tota mena de dispositius!

Multifox: l'extensió de Firefox per treballar amb diferents usuaris en el mateix navegador

Aquesta extensió de Firefox et pot ser útil per treballar amb diferents rols a la web, sense canviar de navegador:

https://getmultifox.com/

Us permet, sense estar contínuament entrant i sortint amb usuaris diferents, veure la web com la veuen diferents rols d'usuaris, simplement canviant de pestanya.

HOWTO: Com substituir taules per DIV des de ckeditor, per usuaris amb rol d'editor

Nota prèvia

L'equip de desenvolupament web en general dona un estil/disseny a una web, pensant en criteris estètics (seguint un disseny, usant una plantilla, etc.) i també pensant en criteris tècnics, com el SEO o l'adaptabilitat (que es vegi bé en dispositius de pantalla petita), etc.

Sovint, però, els clients afegeixen contingut a la web usant camps de text amb el suport d'editors visuals. Si la informació a introduir és senzilla i estandaritzable, simplement se'ls pot donar l'opció d'usar unes (poques" opcions de format (negretes, llistes d'elements, etc.), però de vegades els editors han de poder composar el text, adjuntant imatges, etc. En aquests casos, ens podem trobar que els editors trenquen els criteris dels dissenyadors / desenvolupadors.

Giswater.org

Giswater és un projecte de software lliure que necessitava una web en anglès per oferir-ne la informació relacionada, bàsicament la documentació, els logs de les versions i, en un primer moment, permetre la descàrrega dels arxius de l'aplicació.

La part més complexa, a part de la gestió adequada dels arxius de l'apliació, va ser l'elaboració automàtica d'un document imprimible, pdf, que englobes de forma actualitzada els diferents apartats, estructurats, de la documentació de la web.

Captura de pantalla: 
Giswater.org
Contingut sindicat
Impulsat per Drupal, un sistema de gestió de continguts de programari lliure.

Donem suport a:

Vols ser un Amic de GNOME?  Drupal AssociationFeu una donació a Gnucash

Bitcoin accepted here

Aquest vincle no va enlloc