Com canviar la contrasenya actual a Dolibarr?

  1. Clica al logo del teu usuari a la cantonada superior dreta
  2. Allà clica l'opció "Fitxa" (VCard, si el teniu en anglès)
  3. A la fitxa del vostre usuari, useu el botó "Modifica"
  4. I a la pantalla d'edició que s'us obrirà podreu definir una nova contrasenya

Nota: Si volem sol·licitar una nova contrasenya, a la portada trobarem un enllaç per fer-ho (o podeu afegir això a la URL del vostre (sub)domini: /user/passwordforgotten.php )

CiviCRM: reenviament d'un mailing al contactes que no consten que l'hagin llegit (obert)

Si per alguna raó sospitem que una part dels destinataris no han rebut el mail (perquè el seu sistema de correu l'ha filtrat com a spam, etc.) o simplement volem reenviar un butlletí als usuaris dels que no tenim constància que l'hagin obert, podem fer un subgrup de contactes i reenviar el mailing només a aquest subgrup. Anem a veure com ho podem fer:

CiviCRM: búsqueda de contactes que NO estiguin en un grup en qüestió

A més de la cerca bàsica i l'avançada, CiviCRM te altres opcions de cerca, Cerques personalitzades, que es mostren, a la versió 4.60, aquí:

/civicrm/contact/search/custom/list?reset=1

Allà en trobem una, Cerca d'inclusió i exclusió, que és la que ens permetrà buscar tots els contactes EXCEPTE els que estiguin en un(s) grup(s), o etiquetes, determinats:

/civicrm/contact/search/custom?csid=4&reset=1

Bàsicament, si volem tots els contactes que no estan en un grup, triem aquest grup al camp de grups exclosos, i ja ho tenim!

Drupal o Wordpress? Què és millor per projectes complexos? El cas de CiviCRM

L'altre dia vaig escriure un missatge a un client que valorava aquesta opció, que, retocat, us transcric aquí:

M'agradaria donar-te algunes referències a la conversa que vam tenir l'altre dia sobre la conveniència d'usar drupal o wordpress com a entorn del CiviCRM.

Com et vaig comentar, aquesta tria, a priori, hauria de ser una tria amb criteris de conveniència TÈCNICA (a part dels econòmics, que en aquest cas no crec que divergeixin gaire).

Facebook, Twitter i Linkedin han mort. Llarga vida a Mastodon!

Avui, en consonància amb el programari en què desenvolupem la nostra tasca, a calbasi hem eliminat les icones de les xarxes socials centralitzades de codi tancat i les hem substituït pel nostre nou compte de Mastodon, una xarxa descentralitzada, federada i de programari lliure.

Aquest és el nostre compte:

https://noc.social/@calbasi

eXeLearning: programari lliure per crear SCORMS per Moodle

Si us cal crear SCORMS, o sigui, una mena de "lliçons" que poden combinar text, audio, video i exercicis intercalats doneu-li un cop d'ull a aquesta eina:

https://exelearning.net/ca

que a més de tenir llicència lliure, es desenvolupa des de l'estat espanyol (una rara avis en el món del programari lliure).

L'alternativa als SCORMS a Moodle és usar la seva pròpia estructura de cursos, i intercalar activitats i exercicis H5P, però bé, hi ha necessitats diverses, i de vegades un SCORM és la que pot encaixar millor.