CiviCRM: búsqueda de contactes que NO estiguin en un grup en qüestió

A més de la cerca bàsica i l'avançada, CiviCRM te altres opcions de cerca, Cerques personalitzades, que es mostren, a la versió 4.60, aquí:

/civicrm/contact/search/custom/list?reset=1

Allà en trobem una, Cerca d'inclusió i exclusió, que és la que ens permetrà buscar tots els contactes EXCEPTE els que estiguin en un(s) grup(s), o etiquetes, determinats:

/civicrm/contact/search/custom?csid=4&reset=1

Bàsicament, si volem tots els contactes que no estan en un grup, triem aquest grup al camp de grups exclosos, i ja ho tenim!

Drupal o Wordpress? Què és millor per projectes complexos? El cas de CiviCRM

L'altre dia vaig escriure un missatge a un client que valorava aquesta opció, que, retocat, us transcric aquí:

M'agradaria donar-te algunes referències a la conversa que vam tenir l'altre dia sobre la conveniència d'usar drupal o wordpress com a entorn del CiviCRM.

Com et vaig comentar, aquesta tria, a priori, hauria de ser una tria amb criteris de conveniència TÈCNICA (a part dels econòmics, que en aquest cas no crec que divergeixin gaire).

Facebook, Twitter i Linkedin han mort. Llarga vida a Mastodon!

Avui, en consonància amb el programari en què desenvolupem la nostra tasca, a calbasi hem eliminat les icones de les xarxes socials centralitzades de codi tancat i les hem substituït pel nostre nou compte de Mastodon, una xarxa descentralitzada, federada i de programari lliure.

Aquest és el nostre compte:

https://noc.social/@calbasi

eXeLearning: programari lliure per crear SCORMS per Moodle

Si us cal crear SCORMS, o sigui, una mena de "lliçons" que poden combinar text, audio, video i exercicis intercalats doneu-li un cop d'ull a aquesta eina:

https://exelearning.net/ca

que a més de tenir llicència lliure, es desenvolupa des de l'estat espanyol (una rara avis en el món del programari lliure).

L'alternativa als SCORMS a Moodle és usar la seva pròpia estructura de cursos, i intercalar activitats i exercicis H5P, però bé, hi ha necessitats diverses, i de vegades un SCORM és la que pot encaixar millor.

OneTab per Firefox: tanca totes les pestanyes i recuperales després...

Avui en dia, bona part de la RAM del nostre ordinador se la mengen les pestanyes que anem obrint mentre treballem (si és que acostumem a treballar amb pestanyes). Bé, de vegades tens l'ordinador a punt de colapsar, o has de canviar de tasca, i totes les pestanyes que tenies obertes per l'anterior tasca et fan nosa, però no les vols perdre ni anar rebuscant després per l'historial. Sol·lució?